Nieuwe look voor Suske en Wiske

Suske en Wiske worden vernieuwd. Het formaat van de albums wordt groter, in lijn met de albums van De Rode Ridder en De Kiekeboes, en hun uiterlijk verandert. De cover van het nieuwe verhaal De planeetvreter licht een tipje van de sluier op, net als een nieuwe ‘toren’ die afgelopen weekend in Het Nieuwsblad stond.

Nieuwe look Suske en WiskeUPDATE: Het is officieel: Wiske krijgt borsten

Officieel wordt de metamorfose van Suske en Wiske pas volgende week bekend gemaakt, dus bij de uitgeverij houden ze de kaken nog stevig op elkaar. Maar ondertussen valt er wel al iets af te leiden uit de afbeeldingen die naar buiten zijn gekomen.

Zo ondergaat het kapsel van Wiske een flinke verandering. Haar eierkopje met rode strik bovenaan, ruilt ze om voor een staartje en een wat lossere rode strik. Haar witte jurkje krijgt een extra rode streep, en daaronder draagt ze bruine laarsjes. Op de tekening van de toren lijkt het zelfs alsof ze al beginnende borsten heeft. Suske verruilt zijn rode shirt voor een rode hoodie, met daaronder een wit t-shirt en een strakke zwarte broek en witte sportschoenen. Zijn zwarte kuifje was de laatste jaren al wat wilder geworden.

Tante Sidonia verruilt na ruim 70 jaar haar zwarte rok voor een broek, met daaronder bruine laarzen. Ook Jerom krijgt een nieuwe look: zijn overhemd zit losjes uit zijn broek en hij draagt sportschoenen. Hij krijgt daarbij wel zijn oude ‘gebobbelde’ baardje terug.

Lees ook: Paul Geerts: ‘Ik volg Suske en Wiske niet meer’

Nog veel onduidelijk

Wat er behalve het formaat van de albums en het uiterlijk van de helden nog meer verandert, is nog niet helemaal duidelijk. Zoals Standaard Uitgeverij het eerder verwoordde, lijkt het alsof er meer verandert: ‘Alle grote helden trekken zich nu en dan wel eens terug om de batterijen op te laden. Voor Suske en Wiske hebben we dat ook gedaan. Vanaf midden mei brengt SU nieuwe avonturen in een aangepaste vorm. Zoals steeds, voor jong en oud en voor iedereen die van strips houdt.’

Of deze nieuwe toren die in Het Nieuwsblad stond weer op de achterkant van de albums komt, is ook nog niet duidelijk. Tot 2007 stond de bekende toren op de albums, en het werd daarmee een van de bekendste handelsmerken van de reeks.

Tegelijkertijd werkt de uitgeverij aan de serie Classics, die oude verhalen van Nieuwe look Suske en WiskeSuske en Wiske in een nieuw jasje giet. ‘Wat als Willy Vandersteen met de teletijdmachine naar 2017 zou zijn geflitst? Hoe zou hij vandaag zijn meest legendarische verhalen uitgeven?’ Vanaf 17 mei verschijnen Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel en De groene splinter in deze Classics-reeks.

Eind jaren negentig ontstond flinke ophef toen Suske en Wiske hun eerste metamorfose kregen en Wiske ineens verscheen in kort rokje en naveltruitje.

Facebook
Twitter
Instagram
Volg via Email
RSS
Google+
https://stripjournaal.com/2017/05/08/nieuwe-look-voor-suske-en-wiske/

5 Comments

  1. Volgens mij heeft ook Sidonia een beetje borsten gekregen. Daarnaast lijkt het erop dat Jerom kortere maar gespierdere armen heeft gekregen en dunnere benen.

  2. Niet blij met de verandering. Het formaat vind ik niks ook de pagina’s lijken wel of het verkeerd is gesneden. Moet ook andere kast aanschaffen i.v.m. hoogte. Waarom nu ineens een ander formaat. Niet blij mee.Denk dat ik vanaf nu stop met verzamelen.

  3. vooruitgang is niet altijd n verbetering. Jammer vind ik persoonlijk het formaat, opbouw van de pagina’s leest zeer onrustig. Wat was er mis met het oude?? Het was nostalgie voor de oudere lezers / verzamelaars. Terug naar je jeugd…… Kortom borsten andere kledingstukken prima…… maar laat de rest zijn zoals het was. Mocht de strip toch zo gewijzigd blijven zal ik afhaken, jammer maar helaas

  4. De veranderingen van Suske en consorten snap ik wel. Alles gaat vooruit, dus ook Suske en Wiske. Het formaat vind ik écht super onhandig het pas niet meer naast de ‘ouwe gouwe’en dat is een misser. Voordeel van de nieuwe indeling is: de tekst is groter goed voor de 40+ (mezelf dus), maar de plaatjes met witte lijntjes vond ik toch fijner lezen. Al met al:geef mij de ‘oude’S&W maar terug! (Please?)

  5. O en mss ben ik een zeurpiet, maar Suske heeft blauwe schoenen. Gelukkig ook een plupunt: de toren staat gelukkig nog wel op de achterkant!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*