stripnieuws

Stedho en Lectrr zijn het team achter Red Rider

14 mei 2017
Stripjournaal

Het team dat zijn tanden gaat zetten in de Rode Ridder en er met Red Rider een eigentijdse versie van maakt, is bekend. Cartoonist Lectrr schrijft het scenario, en Stedho wordt verantwoordelijk voor de tekeningen. In oktober moet het eerste deel met de titel De Zevende Scherf in de winkels liggen.

Cover van Red RiderIn november en december komen al meteen de volgende albums uit. Het is uitzonderlijk dat stripalbums elkaar zo snel opvolgen. ‘Ook bij stripliefhebbers is het bingewatchen doorgedrongen', zegt Lectrr in een uitgebreid interview in De Standaard. 'Lezers haken af als ze lang moeten wachten, zeker als het over complexe werelden gaat. De drie albums zijn opgevat als een minireeks. Als ze aanslaan, dan kunnen er snel nieuwe verhalen komen.’

Aan Red Rider is vier jaar gewerkt. De reeks plaatst de Rode Ridder van Willy Vandersteen in de 21e eeuw op een motor. Lectrr: ‘De Rode Ridder is een Irak-veteraan die ronddwaalt in de Amerikaanse Midwest. We willen dezelfde sfeer van True detective oproepen. Red Rider zal donkerder zijn dan het origineel, met meer occulte elementen. In oudere albums is magie de deus ex machina, die je inzet als een verhaal vastzit. Hier is de magie minder gratuit.’

The Wolfpack

Red Rider is na Amoras, J-Rom en Fanny K. de vierde klassieke reeks van Standaard Uitgeverij die in een modern jasje wordt gestoken. Toch komen deze strips volgens stripspeciaalzaak.be nog niet uit de koker van The Wolfpack, een groep tekenaars die nieuwe (soms radicale) ideeën loslaat op oude strips. Deze strip zou al langer op tafel hebben gelegen.

Tekening van Red Rider

Het recyclen van deze oude strips levert ook kritiek op van de echte fans, en ook bij Red Rider zal dat gebeuren, verwacht Lectrr. 'Maar als cartoonist ben ik gewend om tegen heilige huisjes te schoppen. De legende van de Ridders van de Ronde Tafel blijft behouden. Veel personages uit de originele reeks keren terug, al spelen we daarbij wel soms met het geslacht: sommige mannen uit het origineel keren weer als vrouw. De bad guy blijft Bahaal, die de Rode Ridder met zijn magie tegenwerkt.’

Bovendien kunnen de fans van de oude reeks genieten van de vele knipogen naar de oorspronkelijke reeks die in het verhaal verwerkt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *