stripnieuws

Junior Suske en Wiske krijgt ook restyling

28 juni 2017
Stripjournaal

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Nu de 'grote' Suske en Wiske een nieuwe look krijgen, ondergaat ook Junior Suske en Wiske een restyling. Dit valt samen met een wissel van tekenaar. De Nederlander Maarten Gerritsen neemt het potlood over van Jeff Broeckx.

De nieuwe Junior Suske en Wiske

De nieuwe Junior Suske en Wiske

De verandering voor Junior Suske en Wiske is minder groot dan de verandering in de originele. Wiske krijgt net als haar grote versie een staart, maar verder is het vooral een verschil in tekenstijl. De figuurtjes van Maarten Gerritsen zijn wat zwieriger getekend en hebben iets vollere kraaloogjes. Het geeft de serie weer een fris uiterlijk.

Lees ook: Eerste blote borsten in Suske en Wiske? Echt niet!

Maarten Gerritsen tekende onder andere voor Jan, Jans en de kinderen, Donald Duck, Tom & Jerry, Dolfje Weerwolfje magazine, MAD magazine en Eppo. Sinds 2011 werkt hij ook voor Studio Noodweer in Nijmegen. De scenario's van Junior Suske en Wiske worden gemaakt door Peter van Gucht, die ook scenarist is voor de hoofdreeks.

Jeff Broeckx

Junior Suske en Wiske door Jeff Broeckx.

Klein Suske en Wiske door Jeff Broeckx.

Tekenaar Jeff Broeckx klopte in de jaren 60 aan bij Studio Vandersteen en kon daar geen werken aan Bessy. Hij werd daarna een belangrijke inkter van de reeks Robert en Bertrand, en stond in 1984 aan de wieg van Bessy Natuurcommando. Naast zijn werk voor de studio ontwikkelde Broeckx ook eigen strips als Dag en Heidi, Sloeber en Waterland (die laatste samen met Marc Legendre). In 2002 begon hij aan Klein Suske en Wiske -zoals de reeks toen nog heette- en nu draagt hij de tekenpen over aan Maarten Gerritsen.

Lees ook: Suske en Wiske Classics maakt valse start

One comment on “Junior Suske en Wiske krijgt ook restyling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *