stripnieuws

Rhonda 3 vanaf deze week in Eppo

14 augustus 2017
Stripjournaal

'De dag die je wist dat zou komen', noemt tekenaar Hans van Oudenaarden het. De dag dat de voorpublicatie van Rhonda 3 (Route 66) van start gaat in Eppo. Vanaf deze week kunnen we eindelijk lezen wie Rhonda -of was het toch Dana Dane?- nu echt is, en wat haar is overkomen.

Cover van Eppo met Rhonda 3'Alles wordt duidelijk', belooft Hans van Oudenaarden aan Stripjournaal. En dat gaat best snel: al op pagina 12 wordt onthuld hoe het nou kan dat Rhonda tegelijkertijd Dana Dane is. Maar die onthulling opent weer nieuwe verhaallijnen, waardoor het tot het eind spannend blijft met achtervolgingen, schietpartijen, en vooral een hoop psychologie. 'Ik hou ervan om een heel vlechtwerk te maken, waarbij het aan het eind allemaal bij elkaar komt', vertelt Van Oudenaarden. 'En mensen kunnen veel hebben, ze hebben ook allemaal die ingewikkelde series zoals Games of Thrones gevolgd, waar ook allerlei verhaallijnen door elkaar lopen.'

Luister ook naar de podcast met Hans van Oudenaarden

Rustig begin

Toch doet Van Oudenaarden op de eerste pagina's van Rhonda 3 een stapje terug. Het verhaal komt rustig op gang: Rhonda wordt wakker bij Dutch, de jongen met wie ze aan het eind van deel 2 is meegegaan. Bij een kop koffie vraagt hij haar wat ze weet van zichzelf. Rhonda legt alles uit, en dat neemt meteen de lezer weer even mee terug naar de vorige twee delen.

Ook al gaat de voorpublicatie nu van start in Eppo, het verhaal is nog niet af. Van Oudenaarden is nog steeds aan het tekenen, hij zit nu op ongeveer driekwart. Hij was er langer mee bezig dan hij zelf had gedacht, dus hij is blij dat Rhonda 3 nu eindelijk gestart is. 'Het was een zware bevalling, ik ben af en toe aan het vloeken en zoeken. Maar er is nu een deadline, dat is heel prettig. Er worden drie pagina's per nummer gepubliceerd, dus ik heb nog wel even.' Op zijn eigen weblog laat hij prachtige schetsen zien van Rhonda en biedt hij een mooi kijkje achter de schermen.

Lees ook: Rhonda crowdfund bijna drie keer het streefbedrag

En na Rhonda?

Nu is de eindsprint voor Rhonda ingezet, en dat betekent dat Hans van Oudenaarden binnenkort zijn handen vrij heeft voor nieuwe dingen. 'Ik heb al even zitten plotten voor een nieuw project, maar ik heb nog niks concreets.' Krijgt Rhonda daarin wel een nieuwe rol? 'Dat hangt maar net af van de ideeën die boven komen drijven. Maar wie weet...'

De nieuwe Eppo met Rhonda 3 ligt vanaf donderdag 17 augustus in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *