stripnieuws

Dit wordt de nieuwe strip in Metro

19 augustus 2017
Stripjournaal

Wie gaat de plek innemen van Aimée de Jongh en Schwantz in gratis krant Metro? Na een zomerstop van een maandje verschijnt maandagochtend de Metro met een nieuwe strip. Hans van Oudenaarden gaat met zijn strip Puppy from Hell het gat opvullen.

De strip draait om de puppy Nell die een gezin binnenkomt, waardoor kat Robin zich weggedrukt voelt. Van Oudenaarden maakt deze strip al enkele jaren samen met zijn vrouw Caroline van der Lee. Het was eigenlijk een soort hobbyproject, zonder de bedoeling om er ooit iets mee te doen. Lezers van Stripnieuws kennen deze strip al, maar nu gaat Puppy from Hell ook een groter publiek bereiken.

Puppy from Hell

'Eigenlijk gaat de strip over mensen, over broertjes en zusjes', vertelt Van Oudenaarden. 'Over hoe de één zich aan de kant gezet voelt als er ineens iemand bij komt. Maar dan in de vorm van een kat en een hond.' De kat is chagrijnig en jaloers, terwijl de nieuwe puppy zo onuitstaanbaar schattig is dat op termijn zelfs de kat ontdooit. De inspiratie kwam toen Van Oudenaarden zelf een kat had en er een puppy bij kwam. 'We zagen het voor onze ogen gebeuren. De kat wilde niet meer eten, verdween steeds naar boven. Maar langzaamaan gingen ze elkaar toch waarderen.'

Luister ook de podcast met Hans van Oudenaarden.

Beestjes en Snippers

Puppy from HellEen tijdje terug werd bekend dat Metro wilde stoppen met de strip Beestjes van Schwantz. Kort daarop maakte Aimée de Jongh bekend dat ze wilde stoppen met Snippers. Helaas vult de krant nu slechts één van die twee plekken op.

Van Oudenaarden en Van der Lee maken Puppy from Hell al een aantal jaar, en er liggen nu zo'n honderd afleveringen op de plank. Daar komen geen nieuwe afleveringen bij. De stripjes die er zijn worden gepubliceerd in Metro, en daarna maakt uitgeverij Personalia (bekend van de Stripglossy) er een album van, dat begin 2018 in de winkels komt.

Voor wie maandag de Metro wil lezen: gratis te vinden op elk station. Inclusief interview met Hans van Oudenaarden en Caroline van der Lee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *