Jeroen Steehouwer stopt 30 jaar strips in jubileumboek

Al 30 jaar is Jeroen Steehouwer een vaste waarde in de stripwereld. Of het nou de Donald Duck is, Sjors & Sjimmie, Suske en Wiske Weekblad of de Eppo is, de strips van Jeroen zijn overal verschenen. Hij werkt nu aan zijn eigen jubileumboek met 30 jaar strips.

Jubileumboek van Jeroen Steehouwer‘Het boek is eigenlijk de afsluiting van het idee dat ik met strips de wereld kan veroveren’, zegt Jeroen Steehouwer. Dat betekent niet dat hij stopt met striptekenen, maar hij heeft het idee van zich af gezet dat hij de nieuwe Kuifje of Asterix maakt. ‘Het halen van een groot publiek is voor mij niet meer haalbaar.’

Tijdsdocument

In het jubileumboek staan allemaal strips uit de tijd van Hildebrand Comix -zoals zijn studio destijds heette- of strips die aansluiten bij de sfeer van die tijd. De eerste verhalen van zijn strip Fanteasy bijvoorbeeld, maar ook strips die je zou kunnen kennen uit Suske en Wiske Weekblad. Zoals Pelle, die Jeroen maakte samen met Willem Ritstier, of Katja. Daarbij zit ook veel werk dat nog nooit gepubliceerd is, omdat het blad ermee stopte. Daarnaast bevat het jubileumboek veel strips in de stijl die hoort bij Jeroens undergroundperiode. ‘Het is echt een tijdsdocument van mijn carrière.’

Lees ook: Willem Ritstier: Gewoon zitten en beginnen

Jeroen Steehouwer werkt nu nog steeds veel voor Donald Duck Weekblad, en dat blijft hij voorlopig doen. Daarnaast maakt hij veel live cartoons, en is hij de tekenaar van de strip Veertigers die in Eppo verschenen is.

Zijn jubileumuitgave wordt een boekwerk van maar liefst 164 pagina’s en verschijnt in januari. Het boek gaat €34,95 kosten, maar als je nu al hier bestelt, krijg je hem met tien euro korting en wordt hij bovendien gesigneerd.

Katja van Jeroen Steehouwer
De strip Katja, die verscheen in Suske en Wiske Weekblad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*