stripnieuws

Inventaris stripmuseum Rotterdam wordt geveild

30 september 2017
Stripjournaal

Wie wil meebieden op spullen uit het failliete stripmuseum Strips! Rotterdam kan zijn slag slaan. Komende week wordt de inventaris van het museum online geveild. Het zijn vooral stripboeken die voor een spotgoedkope inzetprijs worden aangeboden.

Suske en Wiske, Spiderman, Snippers, Jump, Willems Wereld... je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt wel een album van geveild in deze faillissementsveiling. De meeste stripboeken hebben een startprijs van 50 cent. Opvallend genoeg zijn er geen kavels van gemaakt, maar wordt elke strip los aangeboden. Iedere stripkenner weet dat je daardoor met een hoop onverkoopbare strips blijft zitten.

Daarnaast worden er ook stoelen, vitrines, ingelijste posters en wanddecoratie verkocht. En wat dacht je van verkleedkleren, kerstdecoratie of een koffiezetapparaat?

Lees ook: Boze tekenaars tekenen op ruit stripmuseum

https://www.youtube.com/watch?v=PlVtR4atRaw

Donald Duck

Veel materiaal komt ook uit de Donald Duck-tentoonstelling die net geopend was toen het museum failliet ging. Zo worden er honderden exemplaren van Donald Duck Weekblad aangeboden, ook weer met een startprijs van 50 cent. Maar ook een ballenbak met gouden ballen, die het geldpakhuis van oom Dagobert moest voorstellen. En een zuil met een glazen stolp, waar het geluksdubbeltje in gezeten moet hebben. Het zal niemand verbazen dat het geluksdubbeltje zelf verdwenen is...

Het geluksdubbeltje in de veiling van museum Strips! Rotterdam

De stolp voor het geluksdubbeltje.

De online veiling start op maandag 2 oktober en eindigt op zondag 8 oktober. Op zaterdag 7 oktober is er een kijkdag bij het stripmuseum. Spullen die je in de veiling gekocht hebt, kun je ophalen op zaterdag 14 oktober. Niet heel handig, want op die dag is ook het stripfestival in Breda.

De veilingen zijn opgeknipt in zeven delen. Hier kun je ze vinden:

Bruikleen

Voor een museum dat geen vaste tentoonstellingen had, maar uitsluitend werkte met objecten in bruikleen, staat er nog een behoorlijke inventaris in de veiling. Ondertussen loopt het conflict tussen de striptekenaars die hun werk hadden uitgeleend en de curator ook nog steeds. De tekenaars moeten 75 euro onkostenvergoeding betalen om hun werk terug te krijgen, maar weigeren dat. Zij zijn naar de rechter gestapt, op 3 oktober dient het kort geding. Een week later wordt deze zaak ook behandeld in het satirische tv-programma Kanniewaarzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *