Zaak stripmuseum Rotterdam in tv-programma Kanniewaarzijn

Het conflict tussen striptekenaars en de curator van museum Strips! Rotterdam krijgt weer een nieuwe dimensie. De redactie van het satirische programma Kanniewaarzijn vindt de zaak zo absurd, dat ze het gaan gebruiken voor hun uitzending.

Op zondag 24 september zijn de opnames waarvoor alle tekenaars zijn uitgenodigd. Astrid Joosten zal dan met haar team uitgebreid ingaan op het conflict waarbij tekenaars een vergoeding van 75 euro moeten betalen om hun eigen uitgeleende werk terug te krijgen. ‘Ik heb ze gewoon een mail gestuurd met het hele verhaal’, zegt striptekenaar Marc Scherbateyev, die zich het meest hevig verzet tegen de curator. ‘Gelukkig is iemand van de redactie kunsthistorica, die zag er wel wat in voor het programma.’ De redactie heeft ook contact gehad met Robert van der Kroft en advocaat Claudia Berghout.

Kort geding

Tegen de tijd dat de opnames gemaakt worden, is er waarschijnlijk al een uitspraak in het kort geding dat de tekenaars hebben aangespannen. Maar dat maakt de makers van Kanniewaarzijn niks uit, zegt Scherbateyev. Zij hebben hem verzekerd dat ze het een interessante zaak vinden, wat de uitkomst van het kort geding ook wordt. Bovendien hint Scherbateyev op een hoger beroep als de striptekenaars geen gelijk krijgen. ‘En als we wel gelijk krijgen, kan de curator natuurlijk ook in hoger beroep.’ De kans is dus groot dat de zaak op het moment van opname nog loopt.

Alle striptekenaars en belangstellenden zijn welkom bij de opnames, ‘want hoe meer zielen hoe meer vreugd’. Zondag 24 september om 14.00 uur in de Westergasfabriek in Amsterdam. De uitzending is op dinsdag 10 oktober.

Lees het hele verhaal

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*