Publiciteit stripmuseum is ‘stoot onder de gordel’

Het knetterde afgelopen week in de rechtszaal tijdens het kort geding tussen striptekenaar Marc Scherbateyev en de curator van het Rotterdamse stripmuseum. Dat schrijft AD/Rotterdams Dagblad. De rechter heeft de twee niet dichter bij elkaar kunnen brengen. 

Tekenaars tekenen op de ruit van het stripmuseum Rotterdam, later volgde een kort geding.
Robert van der Kroft en Marc Scherbateyev tekenen uit protest op de ruit van het stripmuseum in Rotterdam.

De curator vraagt 75 euro aan striptekenaars om hun uitgeleende werk uit het failliete museum terug te krijgen. Tot woede van Scherbateyev, die eerder uit protest een tekening op de ruit van het stripmuseum maakte. Ook andere tekenaars hebben laten weten dat ze het er niet mee eens zijn.

Faillissementswet

Curator Laurens Prickartz verklaarde dat hij alle publiciteit ervaart als ‘een stoot onder de gordel’. Hij zegt dat hij netjes de faillissementswet uitvoert en er geen sprake is van verrijking over de rug van tekenaars. ‘Klinkklare nonsens’ en ‘lariekoek’, vond Scherbateyev. Hij wil zijn spullen terug zonder 75 euro te betalen.

Lees ook: Geen doorstart voor failliet stripmuseum Rotterdam

Er zouden ondertussen 33 tekenaars zijn die hun spullen al terug hebben, en 17 waarvan nog werk in het museum ligt. De curator trekt dat aantal in twijfel en zegt dat ‘het overgrote deel’ van de striptekenaars al betaald heeft.

De zaak is dus nog niet afgesloten. De rechter doet op 17 oktober uitspraak.

1 Comment

  1. De heer Robert van der Kroft was lid van de Raad van Toezicht van dit museum en heeft voordat de curator werd aangesteld zijn eigen tekeningen snel opgehaald????????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*