stripnieuws

Huurconflict bedreigt Nederlands Stripmuseum in Groningen

18 oktober 2017
Stripjournaal

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen ligt in de clinch met de eigenaar van het pand. De verhuurder wil dat het museum zo snel mogelijk vertrekt. De eigenaar, een belegger, wil het pand verkopen. Vandaag stonden de twee voor de rechter, meldt Dagblad van het Noorden.

Stripmuseum in GroningenNa alle gedoe rondom Museum Strips! In Rotterdam, komt nu ook het Stripmuseum in Groningen in zwaar weer. Het museum verhuist in de toekomst naar het Groninger Forum aan de Grote Markt, dat nu nog gebouwd wordt. Volgens directeur Victor Boswijk is met de verhuurder afgesproken dat het museum tot die tijd op de huidige locatie kan blijven.

Vertraging

Nu de bouw van dat Forum vertraging heeft opgelopen omdat het aardbevingsbestendig moest worden gemaakt, zijn er problemen ontstaan. De verhuurder wil niet meer wachten tot het Forum klaar is, naar verwachting pas in mei 2019. Die vindt dat hij zich al coulant heeft opgesteld door een extreem lage huurprijs te hanteren (10 euro per vierkante meter). Volgens het museum is er gezocht naar een tijdelijke locatie, maar is die niet gevonden. ‘Een museum verplaats je niet zomaar even’, zegt de advocaat.

Als het Stripmuseum toch eerder moet vertrekken, betekent dat volgens Boswijk een faillissement. ‘En dat terwijl het op dit moment heel goed gaat met het museum.’ De advocaat van het museum vindt dat er ook rekening gehouden moet worden met de maatschappelijke functie van de instelling.

De rechter doet over vier weken uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *