Nieuwe reeks Suske en Wiske: Oude Meesters

Suske en Wiske krijgen er een nieuwe reeks bij: Oude Meesters. Dat zijn verhalen waarin het duo een ‘oude meester’ heeft ontmoet, en die een speciale uitgave krijgen bij een bijzondere gelegenheid. Volgend jaar verschijnt De raap van Rubens als eerste album in deze serie.

Cover van De raap van Rubens uit 1977, straks in Oude Meesters.
Cover van De raap van Rubens uit 1977.

Het woord ‘reeks’ maakt het in dit verband eigenlijk groter dan het is. Het gaat om sporadische speciale uitgaven naast de lopende gewone reeks en Suske en Wiske Classics. Maar het zijn dus wel uitgaven die aan elkaar gekoppeld worden, en die met elkaar gemeen hebben dat ze over een oude meester gaan.

Lees ook: Geen herdruk meer voor oude Suske en Wiske-albums

Antwerps barokjaar

Standaard Uitgeverij wil er nog niet veel over kwijt, maar laat Stripjournaal wel dit weten:

In de loop der jaren hebben Suske en Wiske tal van oude meesters ontmoet. Naar aanleiding van het Antwerpse barokjaar, waarbij leven en werk van Peter Paul Rubens (1577-1640) centraal staan, verschijnt een nieuwe editie van De raap van Rubens, een album dat oorspronkelijk verscheen naar aanleiding van het Rubensjaar in 1977. Toen werd het vierhonderdste geboortejaar van de schilder herdacht.

Speciaal voor deze nieuwe editie maakt schrijfster en kunsthistorica Leen Huet, die onder meer de brieven van Rubens uitgaf, een uitgebreid achtergronddossier. We zijn van plan om Suske en Wiske Oude Meesters te koppelen aan eventuele tentoonstellingen of feestjaren.

Lees ook: Het is officieel: Wiske krijgt borsten

Andere verhalen met oude meesters

Naar toekomstige albums in deze reeks blijft het nog gissen. Maar Suske en Wiske hebben meerdere beroemde schilders ontmoet. Zo belanden ze in De kleurenkladder in de tijd van Vincent van Gogh, gaan ze in De Nachtwachtbrigade op bezoek bij Rembrandt, en komen ze in De kunstkraker in schilderijen van Salvador Dali terecht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*