Terugblik op de Stripdagen

Voor het eerst waren De Stripdagen samen met Dutch Comic Con? Hoe is dat bevallen? En hoe reageren de striptekenaars die in de prijzen gevallen zijn? Je hoort het allemaal in deze podcast. O ja, en ook nog een huwelijksaanzoek door Kenny Rubenis.

Marcel Ruijters en Gerben Valkema mochten de albumprijzen mee naar huis nemen. Van Stripjournaal zijn we overigens nooit te beroerd om Gerben weer een nieuw project in de maag te splitsen. De P. Hans Frankfurtherprijs was dit jaar voor drie stripjournalisten: Joost Pollman, Willem van Helden en Rob van Eijck. Hoe vonden ze het om zelf eens in de spotlights te staan? De meest opvallende naam in het prijzencircus was die van Jan Willem Spakman, beter bekend als Wimpie Comics. Hij won de nieuwe prijs voor jong talent, de Bronzen Kroontjespen.

Waren De Stripdagen samen met Dutch Comic Con voor herhaling vatbaar? Je hoort de reacties van een aantal standhouders, van Boet Havenaar van DCC-organisator Easyfairs, en van Ton Schuringa, festivaldirecteur van De Stripdagen.

Jan Willem Spakman met zijn prijs, een cheque van 1000 euro.
Jan Willem Spakman met zijn prijs, een cheque van 1000 euro.

4 Comments

    • Ik heb die podcast helemaal beluisterd. Echt geweldig goede reportage. Ga ik nog een paar maal beluisteren, want er werden zeer belangwekkende en hoopgevende opmerkingen gemaakt.

  1. Bedankt voor de mooie podcast. Weer met veel plezier beluisterd. Ik bezocht beide evenementent los van elkaar. Ik heb mij zeer vermaakt met de combinatie. Nu nog meer de cross over uitwerken om strips te (her) introduceren in de subculturen. Tx

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*