Al het nieuws op een hoop

In deze laatste podcast van het seizoen behandelen we een aantal stripnieuwtjes en geven we wat tips voor dingen die je kan doen deze zomer.

Allereerst bellen we met Paul Reichenbach van het Kamper Stripspektakel, op zaterdag 21 augustus in Kampen. Na anderhalf jaar corona-ellende is het de eerste stripbeurs die weer door kan gaan. Maar hoe zeker is het dat er ook echt komt? Dat checken we in deze podcast.

Iets anders waar je naartoe zou kunnen is de tentoonstelling In het hoofd van Charel Cambré in het Belgisch Stripcentrum. Samensteller van die expositie Kurt Morissens geeft aan wat we ervan kunnen verwachten, en hij heeft ook nog een mooi nieuwtje over de Willy Vandersteenprijs.

Literatuurprijs

Hoe staat het met de nieuwe Vlaamse literatuurprijs De Boon? Een tijdje terug kwamen stripuitgevers onder leiding van Ann Jossart in opstand, omdat strips niet mee mochten doen voor deze prijs. Er zijn inmiddels belangrijke ontwikkelingen, dus tijd om weer even met Ann te bellen.

Wie heeft er in coronatijd niet met de puzzels van Jan van Haasteren de tijd zitten doden? Reden voor het Stripschap om de P. Hans Frankfurtherprijs voor bijzondere verdiensten aan Studio Jan van Haasteren toe te kennen. We vragen de meester zelf om een eerste reactie.

Strippitch

De eerste Strippitch is een feit. Tekenaar Bob Op ’t Land pakte zijn minuut om zichzelf te promoten. Hieronder zie je één van zijn strips.

Voorleeshoekje

En Margreet eindigt de podcast met een voorleeshoekje. Ze leest voor uit het voorwoord van een pocket met strips uit 1981. De vraag is: wie heeft dit geschreven? Heb je enig idee? Laat het ons weten op info@stripjournaal.com

Podcasttips

We gaan met de podcast even de zomerstop in, maar je kan natuurlijk altijd oude Stripjournaal podcasts terugluisteren. Drie tips met podcasts van de afgelopen jaren:

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

4 Comments

  1. Ik ga wel even zoeken naar de tekstschrijver van het stuk dat Margreet heeft voorgelezen. Het zou kunnen dat dat Geert van Muylwijck is, die destijds bij Helmond werkte en later directeur werd van Juniorpress/Centripress.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*