podcast

Kenny Rubenis verklapt iets over zijn toekomst

4 december 2023
Stripjournaal

Er ging een kleine schok door stripland toen Kenny Rubenis aankondigde te stoppen met zijn strip Dating for Geeks. Op 3 januari verschijnen de laatste stroken online. Wat kunnen we verwachten van die laatste afleveringen van Dating for Geeks? En wat gaat Kenny daarna doen? 'Ik wil mensen heel graag eens laten huilen.'

Kenny Rubenis: 'Ik sta niet graag op een foto'
Kenny Rubenis: 'Ik sta niet graag op een foto'

Het einde van Dating for Geeks is in zicht. De populaire strip over het (liefdes)leven van een groepje nerds verschijnt op 3 januari online. Kenny Rubenis werkt nu aan de laatste afleveringen. Maar hij moet nog wel even doorwerken, want hij heeft nog 56 stroken om het laatste album vol te krijgen. Op de laatste dag komen er in één klap dertig stroken online. 'Het eindigt met een grote special', aldus Kenny.

Luister ook: Kenny Rubenis (Dating for Geeks): 'Daten voor mij niet belangrijk'

Wat ook al duidelijk is, is dat de reeks eindigt met de bruiloft van Jasper en Yvon. Maar hoe die eruit gaat zien, daar wil Kenny nog niks over kwijt. Wel zegt hij: 'Ik wil heel graag dat ik mensen eens laat huilen. Ik heb gemerkt dar mijn lezers heel erg zijn gaan meeleven met Jasper en Yvon. Mensen hebben een hoop moeten lachen om Dating for Geeks, maar ik wil ze nu eens laten huilen. Zoals bij een romantische comedy.'

Dating for Geeks van Kenny Rubenis

De toekomst

En wat gebeurt er daarna? Daar is Kenny Rubenis nog niet over uit. 'Ik heb twee ideeën die wat zouden kunnen worden. Ik moet nu voor allebei de ideeën een goede pitch maken en daarmee een uitgever gaan benaderen.'

Tafelheer Kurt Morissens valt hier bijna van zijn stoel. 'Je hebt nog geen pitch gedaan bij een uitgever?' Nee, aldus Kenny. 'Vanaf 3 januari heb ik niks, dus dan moet ik het ook echt gaan doen. Ik heb altijd beter gewerkt met een deadline.'

'Maar dit is een dodelijke deadline, je neemt het te letterlijk', besluit Kurt.

Luister ook: Crowdfunding Kenny

Afgewezen strip van Kenny

Daarnaast vertelt Kenny in deze podcast hoe het is afgelopen met de tumor die in zijn hoofd gevonden is, en zijn eerdere idee om daar een strip over te maken. En vertelt hij hoe de eerste strip die hij pitchte voor gratis krant Metro werd afgewezen, en hoe ze toen voor de strip Snippers van Aimée de Jongh kozen. 'Als Aimée het toen niet geworden was, maar ik, dan had Dating for Geeks niet eens bestaan. Dan was ik die andere strip gaan maken.'

Speciaal voor de luisteraars van Stripjournaal mogen we hier twee afleveringen van die strip laten zien.

Wil je meer afleveringen van deze strip van Kenny Rubenis zien? Meld je dan aan als Vriend van de Show.

Presentatie: Robin Vinck
Tafelheer: Kurt Morissens

3 comments on “Kenny Rubenis verklapt iets over zijn toekomst”

  1. Wat een heerlijke podcast weer. Laat die Kenny maar praten.Fijn dat er ook wat duidelijkheid is over zijn gezondheid want ik weet nog dat het destijds speelde. Wel jammer dat Kurt weinig is gevraagd over zijn activiteiten al die jaren. Wij zijn al vanaf het begin broeders in de strip en hij is nu grappig genoeg mijn 'opvolger'als eindredacteur van Eppo.

  2. Wat een onthullingen!! Sowieso een heel open Kenny. Als groot Dating for Geeks fan baal ik uiteraard van het stoppen van de serie. Maar heb Kenny daar al eens over gesproken en snap het volledig. Kijk uit naar de mooie afsluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *