Stripwinkel Silvester wordt Jopo de Pojo

Haarlem krijgt een nieuwe stripwinkel, of eigenlijk een oude stripwinkel in een nieuw jasje. Haarlemmer Mark Marijnen heeft stripwinkel Silvester overgenomen en omgedoopt tot Jopo de Pojo.

Stripwinkel Jopo de Pojo
Gevel van stripwinkel Jopo de Pojo

‘Ik knijp mijzelf af en toe nog steeds even, omdat het zo leuk is en ik nog steeds niet kan geloven dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken’, zegt Marijnen opgewekt in het Haarlems Dagblad. Het was dan ook een gouden kans voor de stripliefhebber om de zaak over te nemen. De winkel in de Kleine Houtstraat werd in 2012 geopend door uitgeverij Silvester Strips, maar die wil zich nu gaan toeleggen op de kernactiviteiten: het uitgeven van strips. Daarmee dreigde sluiting voor de zaak, maar die kan nu dus verder onder een nieuwe naam: Jopo de Pojo

Joost Swarte

Marijnen vond dat de winkel een echte Haarlemse Logo van stripwinkel Jopo de Pojostripnaam moest krijgen. En dus klopte hij aan bij striptekenaar Joost Swarte met de vraag of hij de naam van zijn figuurtje Jopo de Pojo mocht gebruiken. Swarte stemde toe, en ontwierp zelfs een logo. Met een fors uitgebreid assortiment én het vertrouwde gezicht van verkoper Dimitri van Amerongen kan stripwinkel Jopo de Pojo nu van start.

Signeren

De feestelijke aftrap wordt ingeluid met een aantal signeersessies van bekende striptekenaars. Donderdag 15 december is dat van 18.00 tot 21.00 uur Ben Westervoorde, van wie net een strip over André Hazes is verschenen. Zaterdag 17 december signeert van 11.00 tot 13.00 uur Gerben Valkema, winnaar van de Willy Vandersteenprijs, en van 14.00 tot 17.00 uur Joost Swarte, Joost Pollman, Erik Varekamp, Mick Peet en Aart Taminiau.

En zo blijft in de stad van de Stripdagen gelukkig een goede stripwinkel behouden.

1 Comment

  1. Mark, gefeliciteerd met deze winkel alleen voor strips. Leuk dat je weer zo snel iets gevonden hebt waar je je helemaal in kunt vinden.

    Mvg Jan

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*