stripnieuws

Robbedoes krijgt een 'happy family' van twee Vlamingen

29 mei 2017
Stripjournaal

Voor het eerst in 79 jaar wordt de strip Robbedoes onder handen genomen door twee Vlamingen. En niet de minste: Marc Legendre en Charel Cambré maken de nieuwe reeks Robbedoes Special, met als eerste album Happy Family.

Cover van de eerste Robbedoes SpecialRobbedoes Special wordt een reeks naast de gewone Robbedoes-albums, maar dan door de ogen van het Vlaamse duo. Legendre en Cambré maakten eerder met veel succes de Suske en Wiske spin-off Amoras. Ze kwamen zelf met het idee voor de reeks, vertelt Legendre. 'Na Amoras hadden Charel en ik zin om iets anders te doen. Werkelijk alles passeerde de revue, tot we op een dag ontdekten dat we er allebei van droomden om een album van Robbedoes en Kwabbernoot te maken. We dachten dat we daar als Vlaming niet voor in aanmerking kwamen, maar Charel stelde voor om toch maar een mail naar uitgever Alexis Dragonetti van Ballon Media te sturen. Na dertig seconden kregen we al antwoord. Het was in orde. We tuimelden beiden van onze stoel.'

Paradepaardje

Uitgever Ballon Media is erg blij met het vertrouwen van de Franse uitgever Dupuis, voor wie Robbedoes hét paradepaardje is. De strip is bedacht door Rob-Vel, groot gemaakt door André Franquin en daarna door nog een aantal andere tekenaars en scenaristen voortgezet. De Robbedoes Special verschijnt zelfs eerst in het Nederlands, en daarna pas in het Frans. Het is duidelijk dat beide uitgeverijen hiermee Robbedoes in het Nederlandse taalgebied een extra boost willen geven. Cambré: 'Ik hoop dat de trouwe fans onze aanpak smaken maar vooral dat we ook nieuwe lezers bereiken. Robbedoes dreigt soms een beetje op de achtergrond te verzeilen in Vlaanderen en Nederland. Het zou fantastisch zijn om een nieuw publiek kennis te laten maken met wie Robbedoes echt is.'
Robbedoes en Kwabbernoot in de versie van Charel Cambré.

Het regent de laatste tijd spin-offs van bekende strips. We hadden al Amoras, maar wat dacht je van deze, deze en deze? Zelfs aan een volwassen versie van Jommeke wordt gewerkt.

De Robbedoes Special bestaat in eerste instantie uit drie delen. Het eerste deel, Happy Family, ligt vanaf woensdag in de winkels. Hier vind je alvast een preview van het album.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *