stripnieuws

Verwaarloosde stripmuur Kiekeboe krijgt nieuwe plek

11 februari 2018
Stripjournaal

Er is een oplossing voor de stripmuur van De Kiekeboes die aan het afbladderen is. De muur in het Brusselse Laken wordt op een andere plek opnieuw gemaakt, volgens een nieuw systeem. Dat vertelt tekenaar Merho in de podcast van Stripjournaal.

De muur komt terug in Laken, maar op een andere plek. 'Ze hebben een paar locaties op het oog, maar ik denk dat ze er al ver uit zijn waar de nieuwe muur gaat komen', aldus Merho. Het bedrijf dat de stripmuren in Brussel maakt, gaat ook deze nieuwe muur maken, volgens een nieuw systeem. 'Vroeger werd het rechtstreeks op de muur geschilderd, maar nu werken ze met panelen die voor de muur worden gezet. Dat is veel interessanter, want als er dan barsten of waterschade in de muur komen, heeft de tekening daar geen last van doordat het op die panelen staat.'

Lees ook: 'Ik lig wakker van toekomst Kiekeboes'

Zeventig

Het basismateriaal is er nog steeds in digitale vorm, dus het is volgens Merho vrij eenvoudig terug te zetten. 'Ik moet misschien een paar kleine aanpassingen doen, zodat het formaat klopt met de nieuwe muur.' In de loop van het jaar moet de stripmuur van De Kiekeboes terug zijn. 'In oktober word ik zeventig, het zou mooi zijn als hij dan terug is.'

Lees ook: Rode Kruis schrapt lesbisch meisje van Kiekeboe-sticker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *