podcast

De laatste met Seb en Margreet

19 juni 2023
Stripjournaal

Dit is de 100e aflevering van de Stripjournaal podcast. Een aflevering met een lach en een traan, want het is de laatste met Seb en Margreet. We maken er een feestje van met fragmenten uit het archief, en een beetje weemoed.

In deze podcast leggen Seb van der Kaaden en Margreet de Heer uit waarom ze ermee stoppen, en deelt Robin zijn ideeën over hoe hij verder wil gaan met de podcast. En er zijn veel reacties binnengekomen op het vertrek van Seb en Margreet.

De fragmenten die je hoort komen uit deze podcasts:

Voorleeshoekje

Als ultiem afscheidscadeau heeft Margreet in haar Voorleeshoekje een plotje voor een strip geschetst die de gemiddelde opname van de Stripjournaal podcast heel treffend weergeeft.

En als klap op de vuurpijl heeft Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen een 'Brunificatie' van de podcast gemaakt.

Heel veel dank aan Seb en Margreet voor hun bijdrage aan deze podcast. We zullen ze gaan missen!

4 comments on “De laatste met Seb en Margreet”

 1. Seb en Margreet, bedankt voor vele uren luisterplezier en het extra aanwakkeren van mijn liefde voor de negende kunst.
  Ik zal niet meer de telefoon kunnen oppakken met “Hoi Seb, ik zit net naar je te luisteren”.

 2. Wat een fijne aflevering weer. We gaan Seb en Margreet uiteraard missen maar ik ben enorm benieuwd hoe Robin verder gaat.
  Misschien een idee om stripboekenwinkeliers eens aan het woord te laten. Zij zijn de laatste in de keten. Hoe zien zij de toekomst, wat verkoopt goed en wat zou anders moeten?
  Beursorganisatoren vind ik ook wel intressant. Hoe zien zij hun rol en wat kan gedaan worden om nieuw publiek aan te boren.
  Een onderwerp als de provincie strip vind ik ook wel wat. Die van Zeeland verkoopt als een malle. Ook die van Brabant is geweldig (maar waar blijft de Limburg strip).
  Misschien eens kijken of je AHOLD of JUMBO voor de microfoon kan krijgen. Vroeger zag je daar op z'n minst een rek met strips
  Nou ja genoeg ideeen. Mail maar als je meer nodig heb.

 3. Bedankt Seb en Margreet voor jullie inbreng de afgelopen 100. En Robin..heel veel succes met het voortzetten van je podcast!!

 4. Met een lach en een traan. Ik weet zeker dat de Nederlandse stripwereld bulkt van de ideeën om een dagelijks Stripjournaal te vullen. Er zijn altijd meer onderwerpen dan er minuten in een uitzending zijn. Veel dank aan Margreet en Seb voor de eerste honderd afleveringen...en Robin, natuurlijk.

  En om nog even terug te komen op het kussengevecht tussen Margreet en mij over de uitreiking van de Stripschapprijzen, op het moment van de uitzending waren we al in gesprek met het Forum over die uitreiking, maar omdat het nog niet zeker was, kon ik er niets over zeggen. Waar het om gaat, is dat we graag groot willen uitpakken. Dat dat niet altijd lukt, is afhankelijk van allerlei factoren. Niettemin was de eerste uitreiking van de prijzen tijdens de Comic Con een zeer geslaagde presentatie, voor een volle zaal. De tweede keer was een stuk minder helaas, vandaar dat we ook zijn gestopt met onze deelname aan de Comic Con. De samenwerking met Forum en Storyworld is wel een schot in de roos en de sponsoring van GoodHabitz maakte het allemaal nog mooier.

  Er zijn in de loop van de geschiedenis heel veel amateuristisch georganiseerde uitreikingen geweest, ook al hadden die ook kun goede kanten. Het was altijd een gezellige bijeenkomst, gevolgd door een zeer plezierig diner in het hotel dat wij hadden afgehuurd voor die gelegenheid. Zoals het nu gaat, is het perfect. Vooral dankzij de medewerking van Robin en cameraman/editor Jan Willem Winter. En dit jaar dus voor het eerst met een volle zaal, gevolgd door een receptie waar iedereen welkom was. Gevolgd door een diner en hotelovernachting voor een aantal gasten. Hopelijk kunnen we deze traditie voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *