Stripjournaal Jaaroverzicht 2017

2017 was het jaar van Will’s Kracht, Zon, 40 jaar De Kiekeboes, het overlijden van Jan Kruis, faillissementen, metamorfoses, hommages en nog veel meer. Genoeg om op terug te blikken dus. Met Gerben Valkema (tekenaar van Elsje), Margreet de Heer (Stripmaker des Vaderlands) en Seb van der Kaaden (uitgever van de StripGlossy) praten we in dit Jaaroverzicht over het stripjaar 2017.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

7 Comments

  1. Stripschapprijs is een aanmoediging en waarderingsprijs. Dus ben het met Gerben eens dat het Aimee kan worden. Maar er zijn heel veel mensen die ik het gun zoals Gerben Valkema zelf of Kenny Rubenis of Mark Retera đŸ™‚

  2. Ter aanvulling op het stripjournaal: Aleks Deurloo is de volledige naam van dit Lamelos-lid. Een wat rustiger lid maar daarom niet minder belangrijk.

  3. De Stripschapprijs is inderdaad een oeuvreprijs, maar geen prijs in de zin van een life achievement award, maar een prijs die op een heel belangrijk moment in het leven van een auteur wordt toegekend. Bij de ene auteur kijkt de commissie terug en bij een andere auteur vooruit.

  4. Volgens mij hebben de meeste winnaars van de Stripschapprijs hun beste werk pas na het winnen gemaakt. En sommige winnaars hebben een veel kleiner oeuvre dan jongere tekenaars die nog lang niet aan de beurt zouden moeten zijn.

    Het is een rare prijs daardoor. Maar waarschijnlijk komt iedereen in de stripwereld op een gegeven moment aan de beurt. Is ook wel leuk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*